De Competitiekop is er af

Vorig weekend begon de dames competitie. Voor het eerst was ik onderdeel van Dames 2 van de Noord Nederlandse. We speelden op de Kennemer tegen de Noordwijkse, een geheel andere league dan ik met de  jeugd tot nu gewend was. We konden door het slechte weer niet voorspelen, en dat betekende dat ik de baan nog nooit had gespeeld. Lastig, maar gelukkig kende mijn foursome maatje Justine de baan wel.  Net als bij vele andere competitie teams dat weekend, was het weer dramatisch. Slagregens, hagelbuien, windkracht 8-9, Schiphol deels dicht. het was bijna niet te doen. Mijn stokken en tas hebben dagen binnen gestaan om van binnen en buiten te drogen, zodat ik ze bij de trainingen en dit weekend in de competitie weer kon gebruiken. Maar achteraf ben ik blij dat we hebben doorgezet, ondanks dat we geen droge draad meer aan ons lijf hadden: Zowel de foursome als de single wonnen we/ik met 5/4. Gewoon een super gevoel!

debut dames 2 op de Kennemer

En alsof dat nog niet genoeg was, maakte ik dit weekend mijn debuut bij Dames 1. Is toch gewoon super dat ik op mijn 15e al hoofdklasse mag spelen? Ik was best een beetje zenuwachtig, want ik wilde natuurlijk wel goed presteren. Ook hier had ik het nadeel dat ik niet kon voorspelen op de Pan, maar ook hier het voordeel dat mijn foursome maatje Sasja de baan wel goed kende. We gingen als een tierelier en wonnen 6/5. Ik was natuurlijk super blij en had een goed gevoel voor mijn single. Na de lunch was het dan zover…  En ik begon heel goed. 2 up na 4 holes. En toen ging het nog beter… ik kreeg vleugels: 7 up na 9 holes.  Daarna ging het minder, blijkbaar lastig om helemaal vol te houden, maar uiteindelijk won ik wel overtuigend met 5/4. Zo’n droomdebuut had ik me niet beter kunnen wensen. Hoop dat ik nog een keertje mee mag doen, was een super leuke ervaring.

Knipsel

En natuurlijk met heel veel dank aan mijn lieve vriendin Marit Harryvan, die mij door dik en dun steunt.. En Ja, Marit heeft haar single ook gewonnen. En wij dus als team overall ook: 15-3 tegen de Graafschap. Yess!!

Uitslag golf.nl met foto