De doelstelling van dit jaar: de cut op de Tromp

Dat was inderdaad een van de belangrijkste doelstellingen van dit jaar: het behalen van de cut op de Trompbeker, alias NK t/m 21. Voor een 15 jarige in het geweld van allemaal oudere en veel lagere handicappers, best een uitdaging. Maar ik had er vertrouwen in. Waar ik mijn eerste keer de grens van de 100 slagen met mijn wildcard 2 keer overschreed, had ik vorige keer op 2 slagen na de cut gemist. Dus ik was er helemaal klaar voor.

Het is altijd leuk om te zien dat je eigen baan voor zo een mooie wedstrijd wordt gebruikt. De sfeer is dan meteen goed, veel publiek en allemaal officials. Ik ben blij dat die ene keer dat ik niet zo ver hoef te rijden, het ook om een echt belangrijke wedstrijd gaat. (Meestal moet ik de avond van tevoren al ergens naar het westen of zuiden of midden van het land, dus van die ene keer dat het niet hoeft, geniet ik dan ook extra 🙂 )

Afslag 3     meten is weten

Op zaterdag en zondag waren de voorrondes. De eerste ronde speelde ik goed en kwam met 80 slagen en een chip in birdie op hole 9 naast het teraas op een gedeeld 14e plaats binnen. Dat gaf me vertrouwen.

eerste rond kort

De tweede ronde startte ik vanaf hole 10, en ik heb het niet goed kunnen krijgen. Veel te veel kleine dingen die niet lukten. Daardoor zakte ik naar de 17e plek, maar dat was genoeg om de cut te halen, die lag namelijk op plek 20. Ik was echt heel erg blij.

Op zondag ben ik op tijd naar bed gegaan om helemaal fit te zijn voor de 2x 18 holes. Helaas heeft het niet geholpen. Ik heb niet lekker gespeeld en kwam terug met 85/84. Terwijl ik weet dat ik zoveel beter kan. Kijk maar naar hole 15, dat is een niet al te moeilijke par 4 en daar maak ik gewoon 4x een dubbel. Soms heb je van die momenten dat het gewoon even niet lukt. Dat is jammer, maar al met al kijk ik met plezier terug op de Trompbeker. Ik heb de cut gehaald, mijn handicap op basis van de eerste ronde verlaagd en mag nog 6 keer meedoen met deze wedstrijd.!

eindresultaat

 

Nu ga ik me concentreren op de volgende wedstrijden:

  • 4-6 juni NK Strokeplay dames op de Hoge Kleij
  • 7 juni competitiejeugd hoofdklasse op de Sallandsche
  • 13 juni het NK tot en met 18 op Almeerderhout
  • 14 juni competitiejeugd hoofdklasse op Amelisweerd
  • 20 juni de 3e Future Tour op de Haenen
  • en dan de 24e naar Straatsburg voor het Gran Prix de Strasbourg.

Ik heb er zin in!!