Faldo Series Netherlands

Winnaar <16, wat voelt dat goed!

winnaar

Op 31 juli en 1 augustus werd op Golfclub Dirkshorn in Noord Holland de Faldo Netherlands gespeeld. Een wedstrijd met altijd een sterk deelnemersveld en een super coole prijs, namelijk deelname aan de Grand Final waar alle winnaars van de wedstrijden over de hele wereld voor worden uitgenodigd. Dit jaar wordt deze Grand Final in Berlijn gehouden.

Ik wilde dan ook goed presteren en was benieuwd hoe het ging met mijn nieuwe clubs. Ik heb namelijk nog niet zo lang geleden een nieuwe Driver, Houten 5 en Houten 3 en een nieuwe putter gekregen. Die had ik al wel uit kunnen testen tijdens de Matchplay clubkampioenschappen en nog een andere wedstrijd, maar nog niet echt eigenlijk. Maar ze voelen al wel heel vertrouwd, dus ik ging ook met heel veel zin de wedstrijd in.

Niet voor niets, want in mijn eerste ronde scoorde ik een prima 79, terwijl ik begon met +5 over de eerste 4 holes. Ik had mezelf beloofd om me niet te laten beïnvloeden door het resultaat van een eerdere holes. Dus dat deed ik ook niet, en eindigde met een +2 over de laatste 9 holes. Lekker gespeeld. Dus dat beloofde veel voor de tweede dag.

Het voelde heel erg lekker, en ik was er dan ook van overtuigd dat ik een goede ronde ging spelen. Maar dat deze zo goed zou worden, dat had ik ook niet kunnen bedenken. Ik liep +4 over 15 holes, met ook nog een stomme dubbel, een onbedoelde 3 putt en een extra slag in de bunker. Op hole 16 legde ik mijn approach vlak bij de vlag en hij ging er voor birdie in. Terug naar +3. Dat gaf me vleugels. Op hole 17 maakte ik met een mooie 2 putt weer een par, en ik wist dat ik alleen maar safe hoefde te spelen om in ieder geval hoog te eindigen. Bij mijn afslag op 18 stond ik wel een beetje te shaken, maar zodra de bal mijn clubhead raakte wist ik het: een super drive!

Met een ijzertje verder en toen nog een meter of 130 over naar de green. De schrik sloeg me om mijn hart toen mijn approach op de laatste hole scheef leek te gaan en daarmee de rough in. Gelukkig viel het mee en lag de bal op de fringe. Wel met een bijzonder kromme 7 meter downhill putt. Deze ging niet helemaal goed, en de bal kwam een kleine 2 meter rechts van de hole tot stilstand. Wel pinhigh wat me een vrijwel rechte putt opleverde die een beetje uphill ging. Die had ik de hele ronde al lopen maken dus ik wist dat ik het kon. Maar toch stond ik wel te shaken. Heel goed gekeken van alle kanten…. en hij ging erin! als ik naar de foto’s kijk, krijg ik nog steeds de kriebels..

putt hole 18_3 pot hole 18_2

 

De 75 stond op de kaart, en een uurtje later was het duidelijk: IK was de winnaar in de categorie onder 16 en mag naar de Grand Final van de Faldo Series in Berlijn. Echt heel trots en heel veel zin in!

score kaylee

scores