Het bijna kampioenschap

Afgelopen weekend was het zo ver, we kwamen als poulewinnaar uit de bus en reden op vrijdagmiddag naar Leende, een kleine plaats tussen Eindhoven en Weert. Hier ligt de golfbaan Haviksoord, een heel lief ogende, goed onderhouden baan. Ik had er nog nooit van gehoord zelfs, laat staan er gespeeld.

Oorspronkelijk had ik op donderdag en vrijdag twee Jeugd Opens gepland. Het Haarlemmermeers Jeugd Open heb ik ook gespeeld en kwam met 82 slagen binnen. Jammer van de laatste holes, ik liep level over de eerste 9! Het Houtrak Jeugd Open heb ik afgezegd, zodat ik kon voorspelen op Haviksoord en mijn pols wat rust kon geven.

Terug naar Haviksoord: waar we bijzonder aardig ontvangen werden, op vrijdag de baan konden verkennen en op zaterdag aan mochten treden tegen de dames van de Eindhovense. Na de dubbels stonden we met 4-2 voor. Justine en ik wonnen onze eigen dubbel gelukkig ook ruim, met 4/2. Dus ik ging ook vol vertrouwen de middag in. Dat bleek niet voor niets, want  op Hole 15 won ik met 4/3. En dat was nog wel een spannende, omdat ik mijn afslag rechts onder een boom deponeerde maar mooi over de bunker onder de boom op de green kwam. En toen bleek al snel dat dit de laatste twee punten waren die we nodig hadden om door te gaan naar de finales op de Lage Vuursche.

Na een lekker diner gingen we door naar Den Dolder om daar snel in bed te duiken. Na 3 lange  dagen was ik echt wel moe.

moe in de auto

 

En dan de finaledag! Dat was wel even hele andere koek.Met officials, fotgrafen en natuurlijk alle hoofdklasse spelers. En wat is de HogeVuursche een mooie en lange baan. En wat leuk om daar aan te komen en de Noord Nederlandse op de borden te zien staan.

scorebord finales

We hadden er echt heel veel zin in, maar kwamen helaas met 4-2 achter na de dubbels tegen de Noordwijkse. Wel fijn dat Justine en ik onze dubbel wonnen, dat gaf veel vertrouwen voor de middag. En ik was ook niet te beroerd om met mijn voeten in de glibberige modder van het water te gaan staan om een slag te winnen!

Voeten in het water

Uiteindelijk werd het echt een super spannende finish, die helaas op de 18e. hole in de laatste partij in ons nadeel werd beslist : heel erg zuur, maar wel veel geleerd. en gelukkig hebben we het nog steeds leuk in het team.

DAMES 2

Omdat ik ook in mijn single heel goed heb gespeeld (6/5 gewonnen) met de geweldige begeleiding van mijn caddy Harald (nu dus even geen pro maar caddy 🙂  ) was ik goed bezig. Moe maar voldaan gingen we naar huis, en werd ik met de neus op de feiten gedrukt dat ik de volgende dag wel een Duits en een Engels toets moest doen. Tja, dat is het leven van een 3 VWO-er.

Om mijn vermoeide lichaam weer bij te laten komen zijn we op maandag avond vooral met herstel oefeningen bezig geweest.

IMG_1489

Nu weer de focus op de Trompbeker/ NK 21. Daar heb ik super veel zin in, en mijn doel is om dit jaar de cut te halen. Allemaal komen kijken op de Noord Nederlandse, want dan kun je de topjeugd weer zien spelen en mag je mee de baan in . En ik kan natuurlijk heel veel aanmoediging gebruiken!!!