St Andrews Junior Ladies Tournament

Hurry to the plane!

Aangezien we (mijn moeder en ik) op de laatste zaterdag van de Faldo het vliegtuig moesten nemen naar Glasgow om op zondag te kunnen voorspelen op St. Andrews, miste ik de prijsuitreiking. Maar dat was niet erg, want het vooruitzicht om weer in St. Andrews te kunnen spelen, was natuurlijk super. Dit jaar had ik als doel om de cut van het meisjestoernooi te behalen. Qua handicap stond ik als nummer 15 op de rol, dus dat zou nog een uitdaging worden om bij de netto beste 16 speelsters te komen.

Na een korte vlucht, het regelen van de auto en de eerste links-rij activiteiten kwamen we snel in ons hotel. Ik was wel moe, dus vielen we ook snel in slaap om de volgende ochtend uitgerust aan het autotripje naar St. Andrews te beginnen. Toen we het stadje binnen reden hadden we beiden een soort thuisgevoel. Toch wel grappig, maar het is immers ook al de vierde keer dat ik meedoe.

Na het voorspelen op zondag (wat heel lekker ging) was ik helemaal klaar voor de wedstrijd. Ik weet dat ik met voorspelen niet mag tellen, maar als ik achteraf terugkijk hoe vaak ik de green heb geraakt, dan moet ik zeker weer een rondje rond de 75/76 hebben gelopen… Ook de wedstrijd ging prima, en met een ronde 79 haal de ik inderdaad de cut! Doel bereikt.
Kaylee bij scorebord

Uiteraard wilde ik in de matchplay wedstrijd waar ik nu toegelaten werd,ook heel graag scoren. Ik speelde tegen een Australische met een veel lagere handicap als ik. En ik begon super! Birdie, birdie, birdie… en helaas miste ik de vierde birdie putt. Daarna kwam ze sterk terug, en helaas moest ik me op hole 18 gewonnen geven… 1 down. Het was een heel spannende wedstrijd, en volgend jaar kom ik zeker verder. Mijn doel: De halve finale bereiken, want dan mag ik op de Old Course spelen!!!!

 

IMG_5482  IMG_5486

Ik ben helemaal blij dat ik weer zo lekker heb gespeeld. Het voelt alsof nu alles samen begint te komen. Op naar het Brabants Open, waar ik vanwege mijn leeftijdscategorie mee mag spelen.

Labels:, , ,